Πανελλαδικό Σώμα 2017

koel«…αλλά και προσπάθεια για ουσιαστικές απαντήσεις και πολιτικές διεξόδου»

Οι εκπρόσωποι της ΚΟΕ, Μαρίνα Μπρέστα και Βασίλης Γρετσίστας μιλούν για το Πανελλαδικό Σώμα της οργάνωσης που διεξάγεται στις 11-12 Μαρτίου

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» και την Ειρήνη Βοσκάκη

Τον Μάρτιο, η ΚΟΕ προχωρά στη διεξαγωγή ενός πανελλαδικού σώματος και για αυτό τον λόγο, η εφημερίδα Δρόμος μίλησε με δύο εκπροσώπους της και μέλη της επιτροπής για την προετοιμασία αυτής της διαδικασίας, την Μαρίνα Μπρέστα και τον Βασίλη Γρετσίστα. Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο φύλλο 347 της εφημερίδας, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017.
Πηγή: e-dromos.gr

Περισσότερα...

Το εισηγητικό υλικό για το πανελλαδικό σώμα της ΚΟΕΗ ΚΟΕ δίνει στη δημοσιότητα το εισηγητικό υλικό για το πανελλαδικό σώμα που θα πραγματοποιήσει στις 11-12 Μαρτίου 2017. Το πανελλαδικό σώμα αποτελεί μια σημαντική διαδικασία για τη συλλογικότητά μας και θα πραγματοποιηθεί 5 χρόνια μετά το 3ο συνέδριο της ΚΟΕ το 2012. Στο εισαγωγικό σημείωμα της εισήγησης, μπορείτε να βρείτε ορισμένες ακόμα πληροφορίες για τη διαδικασία και τρόπους να έρθετε σε επαφή και να διατυπώσετε τη γνώμη σας για τις προτεινόμενες θέσεις.

ΚΟΕ, 14 Δεκεμβρίου 2016

Περισσότερα...

«Μπροστά στα μάτια μας…»

Η αναγκαία επαναθεμελίωση του σημερινού δεσμού πρακτικής και θεωρίας, μοιάζει αναγκαία για το ξεπέρασμα του «σύγχρονου πρωτογονισμού»

«Οι θεωρητικές θέσεις των Κομμουνιστών, δεν στηρίζονται καθόλου σε ιδέες, σε αρχές που εφευρέθηκαν ή ανακαλύφθηκαν από τούτον ή εκείνον τον αναμορφωτή του κόσμου. Οι θέσεις τους αποτελούν μονάχα τη γενική έκφραση των πραγματικών σχέσεων της υπάρχουσας πάλης των τάξεων, της ιστορικής κίνησης που συντελείται μπρος στα μάτια μας»

Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς, «Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο» 

Περισσότερα...

Μαρξισμός και Αριστερά στον 21ο αιώναΤα δύο κείμενα που ακολουθούν περιλαμβάνουν ένα σώμα απόψεων που προτείνεται για συζήτηση από την επιτροπή κειμένων για το Πανελλαδικό Σώμα της ΚΟΕ εν όψει της διαδικασίας αυτής που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Μαρτίου 2017. Τα κείμενα δημοσιεύτηκαν αρχικά στα δύο μέρη του αφιερώματος «Μαρξισμός και Αριστερά στον 21ο αιώνα» που παρουσιάστηκε στην εφημερίδα Δρόμος στις 14 και 21/01/2017.

 

Περισσότερα...

Ατομικό - Συλλογικό

Αφιέρωμα για τους νέους όρους της σχέσης ατομικό και συλλογικό.

Γράφουν ο Αντώνης Ανδρουλιδάκης (βίντεο),
ο Ανδρέας Καρίτζης (βίντεο),
η Μαρία Χατζησταυράκη,
ο Μύρωνας Ξυδάκης (βίντεο),
ο Νίκος Λάιος
και η Μαρίνα Μπρέστα (βίντεο).

Περισσότερα...

αναζήτηση

Πανελλαδικό Σώμα 2017

Πανελλαδικό Σώμα 2017

εφημερίδα

Βρείτε μας στα Social Media

  • Facebook Page: 23080895907
  • Twitter: KOEgr
  • YouTube: koe2003

εκδόσεις