πολιτική οργάνωση Α/συνεχεια

 Η Α/συνεχεια αποτέλεσε το πρόπλασμα της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας. Ξεκίνησε το 1983 από μια μικρή ομάδα που φιλοδοξούσε να συμβάλει σε μια "γενική προετοιμασία" σε προγραμματικό και ιδεολογικό επίπεδο για να εξελιχθεί σε μια ελπιδοφόρα και δυναμική οργάνωση της αριστεράς κατά τη δεκαετία του 90. Την περίοδο 1989-1995 κυκλοφόρησε το πολιτικό δελτίο Α/συνεχεια, ενώ από τον Γενάρη του 1996 εκδίδει την μηνιαία (και αργότερα δεκαπενθήμερη) Αριστερά!. Η Α/συνεχεια τον Γενάρη του 2003 μετεξελίχθηκε στην ΚΟΕ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε θέσεις της Α/συνεχεια για σημαντικά ζητήματα (ειδικά τις θέσεις για τη Α' Συνδιάσκεψη της Α/συνεχεια), και σταδιακά θα ανεβαίνει αρχειακό υλικό από παλιά δελτία και κείμενα.

Τον Μάιο του 1998 πραγματοποιήθηκε η Α’ Συνδιάσκεψη της Α/συνεχεια. Το κείμενο που ακολουθεί είναι οι Θέσεις που πρότεινε το ΚΟ της Α/συνεχεια. Σε αυτές καταγράφονται οι θέσεις και οι απόψεις της Α/συνεχεια για τα σημαντικότερα ζητήματα που τέθηκαν μπροστά στο κομμουνιστικό κίνημα.

Μετά την μετεξέλιξη της Α/συνεχεια και την ίδρυση της ΚΟΕ, το κείμενο εξακολουθεί να έχει ισχύ σαν βασικό ντοκουμέντο όσον αφορά προγραμματικές κατευθύνσεις και εκτιμήσεις για κομβικά ζητήματα του παρελθόντος και του παρόντος.

Δείτε εδώ το κείμενο σε μορφή pdf

Περισσότερα...

Η εισήγηση αυτή έγινε τον Οκτώβρη του 1996, από το ΚΟ της πολιτικής οργάνωσης Α/συνεχεια. Παρουσιάστηκε σε εκδηλώσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Προοίμιο

Tο κομμουνιστικό κίνημα της Eλλάδας έχει βαθιές ρίζες μέσα στον ελληνικό λαό. Eχει δεσμούς αίματος με το καλύτερο δυναμικό που ανέδειξε τούτος ο τόπος. Aυτές τις ρίζες κι αυτούς τους δεσμούς, όσα κι αν έκαναν ή κάνουν εχθροί και ψεύτικοι φίλοι, δεν μπορούν να τους ακυρώσουν.

Περισσότερα...

Τιμή στον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, γνήσιο τέκνο των ανολοκλήρωτων επαναστατικών θυελλών της δεκαετίας του '60! Οι θυσίες και τα διδάγματα των εκατομμυρίων κομμουνιστών που πάλεψαν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το ρεβιζιονισμό ας μας συνοδεύουν στον αγώνα μας για την αναγέννηση τον κομμουνιστικού κινήματος και τη συντριβή της Νέας Τάξης!

Περισσότερα...

αναζήτηση

Πανελλαδικό Σώμα 2017

Πανελλαδικό Σώμα 2017

εφημερίδα

Βρείτε μας στα Social Media

  • Facebook Page: 23080895907
  • Twitter: KOEgr
  • YouTube: koe2003

εκδόσεις