Δραστηριότητες

2013 04 16 politiko sistimaΤην Τετάρτη 17/4, στις 19:00, πραγματοποιείται στο πολυχώρο @Ρουφ εκδήλωση με θέμα: "Κάτω το πολιτικό σύστημα! Και πάνω τι;". Μια συζήτηση με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη (επίκουρο καθηγητή πολιτικής επιστήμης ΑΠΘ), τον Βασίλη Ξυδιά (Πρωτοβουλία για την Ριζική Συνταγματική Αλλαγή) και τον Τάσο Βαρούνη (ΚΟΕ) γύρω από τι θα σήμαινε σήμερα πραγματική Δημοκρατία, αν μπορεί ο λαός να δημιουργήσει ένα νέο Σύνταγμα και αν μπορούν να οικοδομηθούν νέοι θεσμοί πολιτικής συμμετοχής. Την Τετάρτη 17/4. στις 19:00, στον πολυχώρο @Ρουφ, Ανδρονίκου 18 και Κων/πόλεως 10 (μετρό Κεραμεικός).

10 xronia nikaia 6Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χτες Κυριακή 24/2, στην Νίκαια, η γιορτή για τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας. Πάνω από 600 μέλη και φίλοι της οργάνωσης συμμετείχαν σε αυτήν την ξεχωριστή μέρα για την ΚΟΕ όπου όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί τραγουδήσαμε, φάγαμε σπιτικό φαγητό και διασκεδάσαμε μέχρι αργά το απόγευμα.
Στην γιορτή μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Μαρία Κανελλοπούλου, Αλέξης Μητρόπουλος, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, Κώστας Πουλάκης, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Παύλος Κλαυδιανός, Γιώργος Παπανικολάου και Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Στάθης Τραχανατζής, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ο Χρήστος Καπάταης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ο Άρης Παπαδοκωστόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου, ο Σταμάτης Μαυροειδής από την εφημερίδα Αυγή, σύντροφοι από την ΚΕΔΑ, συναγωνιστές από το Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα διόδια και πολλοί φίλοι από δεκάδες κινήσεις και συλλογικότητες.
10 xronia nikaia 1Στην γιορτή μίλησαν μέλη και φίλοι της ΚΟΕ με αφορμή τα 10 χρόνια της οργάνωσης. Η Μάγδα Γεωργουλοπούλου, σε μια πρωτότυπη ομιλία ως το νεαρότερο μέλος της ΚΟΕ, ο Κωστής Αδαμόπουλος, εκ μέρους της παλαιότερης «φουρνιάς» αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Μιχάλης Τικτόπουλος, εκ μέρους της πρωτοβουλίας Ένα καράβι για την Γάζα, η βουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Ρούντι Ρινάλτι, εκ μέρους της ΚΟΕ.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του Ρούντι Ρινάλντι για τα 10 χρόνια της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας.

 «Πριν 10 χρόνια στον Πειραιά έγινε το ιδρυτικό συνέδριο της ΚΟΕ. Ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που είχε ξεκινήσει από το 1984 και είχε θέσει σαν στόχο την ίδρυση μιας κομμουνιστικής οργάνωσης σε σύγχρονες συνθήκες, η οποία να υπηρετεί μια γενική γραμμή και να είναι χρήσιμη στο λαό και τον τόπο.

10 xronia nikaia 3Το ιδρυτικό συνέδριο έδωσε ορμή στην προσπάθειά μας. Ίσως για πολλούς φάνηκε σαν κίνηση αναπαλαίωσης το να δημιουργείς μια κομμουνιστική οργάνωση στις αρχές του 21ου αιώνα. Όμως το σύνθημα «Ξελασπώστε το μέλλον», από στίχο του Μαγιακόφσκι, και η απόφαση να πάρουμε δραστήρια μέρος σε ό,τι ζωντανό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, μας έδωσαν ιδιαίτερη φυσιογνωμία και ταυτότητα.
Ιδίως η απόφαση να πάρουμε δραστήρια μέρος στο αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα, να φανούμε χρήσιμοι σε αυτό και να μάθουμε από αυτό, ήταν μια ιδιαίτερη επιλογή, που μας διαχώριζε από άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Η απόφαση να πάρουμε μέρος στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν κι αυτή ενταγμένη σε μια κατεύθυνση να ξεκόψουμε με το σεχταρισμό και να αναδείξουμε μια ενωτική προωθητική κατεύθυνση που θα συνέβαλε στη γραμμή «να αλλάξουν τα πράγματα στην κοινωνία, στη χώρα, στην Αριστερά».
10 xronia nikaia 5Και εδώ να τονίσω δύο βασικές πτυχές της ΚΟΕ:
• Πρώτο, να κινείται αντισεχταριστικά, να μην περιχαρακώνεται σε απόλυτες αλήθειες, καθαρότητες, ιδιαιτερότητες, αλλά να δοκιμάζει την άποψή της και να σέβεται κάθε άλλη προσπάθεια, και ιδιαίτερα το μαζικό κίνημα.
• Δεύτερο, να κινείται πάντα στη βάση μιας κεντρικής πολιτικής γραμμής. Η γραμμή «να αλλάξουν τα πράγματα στην κοινωνία, στη χώρα, στην Αριστερά» παραξένεψε πολλούς όταν εξαγγέλθηκε. Καταρχήν για το αν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, κι έπειτα επειδή μιλούσε μιαν άλλη γλώσσα, όχι γενικόλογα για κάποιες μεγάλες αντικαπιταλιστικές ανατροπές και επαναστάσεις.
Η πολιτική γραμμή πρέπει να εφαρμόζεται, να αλλάζει δεδομένα, να τροποποιεί συσχετισμούς, να αλλάζει συνειδήσεις. Και αυτό είναι ένας μπούσουλας για την ΚΟΕ.
Η ΚΟΕ βράχηκε, μπήκε σε ταραγμένα νερά, έμαθε να κολυμπάει, να επιπλέει, να συνεχίζει την πορεία της, να δοκιμάζει τις αντοχές της, τα όριά της. Αύξησε την αυτογνωσία της και βάθυνε πάνω στα ζητήματα της υποκειμενοποίησης και της ίδιας της υποκειμενικότητάς της.
10 xronia nikaia 7Χάρη στην ακούραστη δουλειά και ανιδιοτέλεια των μελών της, χάρη στο ήθος και τη γραμμή της, κατόρθωσε να αποκτήσει μια διακριτή θέση στην ελληνική Αριστερά και να συμβάλλει στη συσπείρωση δυνάμεων γύρω από ελπιδοφόρα ενωτικά εγχειρήματα: τα Φόρουμ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την εφημερίδα Δρόμος, το κίνημα των πλατειών, τα κινήματα «Δεν Πληρώνω», τις κινήσεις αλληλεγγύης, δείχνοντας ότι έχει προτάσεις αλλά και διάθεση να πορευτεί με άλλες δυνάμεις και απλούς αγωνιστές.
Όλα αυτά δεν μπορούσαν να γίνουν χωρίς κάποιο κόστος. Γνώρισε μια εσωτερική κρίση, κυρίως επειδή ξεχάστηκε το ιδεολογικό στοιχείο, η ιδεολογική κατεύθυνση μιας κομμουνιστικής οργάνωσης, και διαβρώθηκε σε ένα βαθμό από την μικροπολιτική και την παραβίαση της σχέσης ανάμεσα σε μορφή και περιεχόμενο της οργάνωσης.
10 xronia nikaia 8Γι' αυτό η οικονομική κρίση και η τροϊκανή επέλαση βρήκαν ανέτοιμη την ΚΟΕ, και η γραμμή της δεν αντιστοιχούσε πια στις νέες συνθήκες. Ταλαιπωρήθηκε και, μέχρι να διατυπώσει την κατεύθυνση της ανασυγκρότησής της, πέρασε ένα διάστημα δύσκολο στο εσωτερικό της. Η διατύπωση της γραμμής για «Πολιτική Οικονομική και Κοινωνική Διέξοδο της Χώρας», τον Απρίλη του 2011, έδωσε τον απαραίτητο εξοπλισμό στην ΚΟΕ για έναν ουσιαστικότερο προσανατολισμό απέναντι σε αυτά που έφερνε η νέα συγκυρία.
• Το μπλέξιμο με το ριζοσπαστισμό της κοινωνίας,
• Η επιμονή στη σύνδεση του κοινωνικού και του εθνικού στοιχείου στην πολιτική μας,
• Η ανάγκη ενός μεγάλου ξεσηκωμού του λαού,
• Ο τονισμός ότι έχουμε μπει σε μια νέα καθεστωτική φάση, όπου αναδεικνύονται τα στοιχεία αποικίας, προτεκτορατοποίησης ή νέας ιδιόμορφης κατοχής από την τρόικα,
• Η ανάγκη δημοκρατίας, πραγματικής δημοκρατίας,
• Η κατεύθυνση της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,
• Ο δρόμος της ανατροπής του σάπιου πολιτικού συστήματος, κι άρα ο έντονα πολιτικός χαρακτήρας του αγώνα,
ήταν «γεμίσματα» μιας γραμμής που προδιέγραφε την αμεσότητα και την αναγκαιότητα μιας μετάβασης σε μια άλλη Ελλάδα, σε μια άλλη Ευρώπη.
Σήμερα η ΚΟΕ αντιλαμβάνεται καλύτερα και σωστότερα τη σχέση της με το λαϊκό κίνημα, τα καθήκοντα της Αριστεράς, το διεθνισμό γενικά, και τον περιφερειακό διεθνισμό ειδικά, το σύγχρονο κόσμο και τα ιστορικά προτάγματα που ψηλαφούνται μέσα σε αυτόν για τον κομμουνισμό και το σοσιαλισμό, άρα και για την Αριστερά του 21ου αιώνα.
Ταυτόχρονα, αντιλαμβάνεται τα ίδια της τα όρια, ωριμάζει σαν προσπάθεια και πασχίζει να αποκτήσει θεωρία και πρακτική γύρω από την υποκειμενική της προσπάθεια και τη σχέση της με όλα τα ελπιδοφόρα εγχειρήματα της Αριστεράς, στη χώρα μας, στην Ευρώπη, διεθνώς.
10 xronia nikaia 9Συμμετέχει ενεργά στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι για να αποκομίσει κάποια οφέλη αλλά επειδή έχει την εκτίμηση ότι χρειάζεται ένα κόμμα-κίνημα της Αριστεράς που θα αναδειχθεί σε κόμμα-κίνημα μετάβασης σε μια άλλη Ελλάδα. Ένα κόμμα-κίνημα μετάβασης που θα εκφράσει τους πόθους του λαού για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή και αλλαγή. Ένα κόμμα-κίνημα που θα δώσει ζωή σε ένα μεγάλο πλειοψηφικό πολιτικό ρεύμα διεξόδου της χώρας.
Επειδή η μετάβαση δεν είναι υπόθεση προσώπων, ηγετών, ενός κόμματος, μιας παράταξης. Είναι υπόθεση ενός γνήσιου πολιτικού λαϊκού ρεύματος που θα έχει σαν στόχο του τη σωτηρία και τη διέξοδο της χώρας. Πρωταγωνιστής πρέπει να είναι ο λαός!
Η διέξοδος της χώρας:
• από τα σύγχρονα μνημονιακά δεσμά,
• από το γεωπολιτικό εναγκαλισμό και τους κινδύνους που αυτός φέρνει,
• από το σάπιο πολιτικό σύστημα που τα υπηρετεί,
είναι το ύψιστο καθήκον τη στιγμή αυτή.
Σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης του καθένα ατομικά, της οικογένειάς του, της γειτονιάς του, της κοινωνίας, του τόπου, της παραγωγής, της πατρίδας, των εργαζόμενων, του λαού και του έθνους πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
Σε όλους και όλες που αγωνίστηκαν στις γραμμές της ΚΟΕ, σε όλα τα μέλη, νέα και παλιότερα, σε όλους τους φίλους της ΚΟΕ, σε όλους όσοι πιστεύουν ότι κάτι θετικό συνεισφέρει αυτή η συλλογικότητα αγωνιζόμενων ανθρώπων για μια καλύτερη κοινωνία, απευθύνουμε ένα θερμό χαιρετισμό, και δηλώνουμε πως ο αγώνας μας συνεχίζεται:
• για να ξελασπώσουμε το μέλλον,
• για τη διέξοδο και τη σωτηρία της χώρας,
• για τη μετάβαση σε μια άλλη Ελλάδα.
Κομμουνισμός σήμερα σημαίνει να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Τα παραπανίσια μοιάζουν φλυαρίες.
Να υπηρετήσουμε το λαό χωρίς ταλαντεύσεις!
Με τον κομμουνισμό στα χείλη και στην καρδιά μας:
Ζήτω τα 10 χρόνια της ΚΟΕ!
Ζήτω ο αδούλωτος λαός μας!»

 

 

2011_11_01_protektorato_110 χρόνια είναι πολλά
Δοκιμάσαμε, μάθαμε, αλλάξαμε
Μαζί με τους ανθρώπους που αγωνιούν και αγωνίζονται
Μέσα στα κινήματα που έβγαλαν ξανά τους λαούς στο προσκήνιο
Πασχίζοντας για ιδέες που ανοίγουν δρόμους

10 χρόνια είναι πολύ λίγα
Γιατί στη σημερινή Ελλάδα βρίσκουμε όχι δέκα αλλά χίλιους-δυο ακόμα λόγους για να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά

Γιορτάζουμε μαζί!

12.00: Προσέλευση, καφές
14.00: Ομιλία
14.30: Γλέντι με ζωντανή μουσική

και εκθέσεις, προβολές, σπιτικά φαγητά, κρασί, παιδότοπος, εκπλήξεις

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου
Δημοτικός Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοΐζος» (πρώην «Μηχανική Καλλιέργεια»)
Λεωφόρος Θηβών 245, Νίκαια
* από Αθήνα – Ομόνοια: τρόλεϊ 21 και λεωφορεία Β18, Γ18
* άνετο πάρκινγκ στο χώρο

Είσοδος ελεύθερη 

Εδώ η πρόσκληση και σε ηλεκτρονική μορφή. 

2011_11_01_protektorato_1

Η «έκπληξη του 2011» στη γεωγραφική γειτονιά μας, δηλαδή το κύμα των αραβικών εξεγέρσεων, θα μας απασχολεί σίγουρα για πολύ καιρό. Προσπαθώντας να συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση της αραβικής άνοιξης, αλλά και στη συζήτηση γύρω από την πορεία τους, δύο στέκια στο Ρουφ και στη Νίκαια συνεργάζονται και προβάλλουν (για πρώτη φορά στη χώρα μας) δύο σπουδαία ντοκιμαντέρ, υποτιτλισμένα στα ελληνικά. Σας περιμένουμε!

 

*****

 

Παρασκευή 25/1/2013, ώρα 7:00 μ.μ. στο Ρουφ
(Κωνσταντινουπόλεως 10 και Ανδρονίκου 18, κοντά στο σταθμό μετρό «Κεραμεικός»)
Προβολή του ντοκιμαντέρ Μπαχρέιν: Φωνάζοντας στο σκοτάδι (51 λεπτά)
Μετά από σύντομη συζήτηση θα προβληθούν επίσης άλλα δύο μικρότερα ντοκιμαντέρ από την Τυνησία: Η επανάσταση ξεκινά (21 λεπτά) και Μετά την Επανάσταση (13 λεπτά).

Σάββατο 26/1/2013, ώρα 7:00 μ.μ. στη «Σβούρα»
(Π.Τσαλδάρη 123 και Καισαρείας, Νίκαια, 1ος όροφος)
Προβολή του ντοκιμαντέρ Απαγορεύεται της Αμάλ Ραμσίς (67 λεπτά)
Μετά από σύντομη συζήτηση θα προβληθούν επίσης άλλα δύο μικρότερα ντοκιμαντέρ από την Τυνησία: Η επανάσταση ξεκινά (21 λεπτά) και Μετά την Επανάσταση (13 λεπτά).

*****

Λίγα λόγια για τα ντοκιμαντέρ:

Απαγορεύεται
Γυρισμένο 1 μήνα πριν την εξέγερση, το Γενάρη του 2011, το διορατικό και πολυβραβευμένο αυτό ντοκιμαντέρ της Αμάλ Ραμσίς, που έχει προβληθεί σε πάνω από 25 φεστιβάλ ταινιών παγκοσμίως, περιγράφει την καθημερινότητα των Αιγυπτίων με τις απαγορεύσεις που επέβαλλε το καθεστώς Μουμπάρακ. Μέσω συνεντεύξεων ακτιβιστών και φίλων, το ντοκιμαντέρ περιγράφει πώς ένα καταπιεστικό καθεστώς δημιουργεί μια καταπιεστική κοινωνία, που αναλαμβάνει με τη σειρά της να επιβάλλει από μόνη της μια σειρά απαγορεύσεων. Μεταξύ των θεμάτων που πραγματεύεται το ντοκιμαντέρ είναι η ιστορία των κινημάτων αντίστασης, η μεγάλη απεργία στην εργατούπολη Αλ Μαχάλα το 2008, το παλαιστινιακό κίνημα αντίστασης του 2010, παρουσιάζοντας έτσι την κλιμάκωση της αντίστασης που οδήγησε στην επανάσταση. Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ με αγγλικούς υπότιτλους και μια συνέντευξη της Άμαλ Ράμσις στο Δρόμο της Αριστεράς.

Μπαχρέιν: Φωνάζοντας στο σκοτάδι
Το ντοκιμαντέρ, που έχει ήδη μεταγλωττιστεί σε 9 γλώσσες, περιγράφει μια λαϊκή επανάσταση η οποία "ξεχάστηκε" από τη "διεθνή κοινότητα" λόγω της μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας θέσης της χώρας. Περιέχει συνεντεύξεις από αγωνιστές και γιατρούς που διώκονται επειδή περιέθαλψαν τραυματίες, καθώς και υλικό από διαδηλώσεις και αστυνομικές επιθέσεις.

Και δύο μικρότερα ντοκιμαντέρ από την Τυνησία
Η επανάσταση ξεκινά: Το ντοκιμαντέρ είναι γυρισμένο 1,5 μήνα μετά την ανατροπή του Μπεν Άλι. Πρόκειται για μια εξιστόρηση των γεγονότων από τις 17 Δεκέμβρη 2010, οπότε και ο 26χρονος Μοχάμεντ Μπουαζίζι, με την αυτοπυρπόλησή του, άναψε τη φωτιά της επανάστασης στον αραβικό κόσμο. Φτάνει ως τα τέλη Φλεβάρη του 2011, οπότε και η πάλη για την πλήρη ανατροπή του καθεστώτος Μπεν Άλι κορυφώνεται.
Μετά την Επανάσταση: Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε τον Ιούλη του 2012 και περιγράφει την κατάσταση 1,5 χρόνο μετά την ανατροπή του Μπεν Άλι, τη ζωή των νέων που επαναστάτησαν αλλά δεν έχουν βρει δουλειά, την άνοδο των Σαλαφιστών, την τρικομματική κυβέρνηση που συνιστά υπομονή για τη βελτίωση της οικονομίας...

2011_11_01_protektorato_1Δελτίο Τύπου του βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα - 11/12/2012

Ολοκληρώθηκε χτες η τριήμερη επίσκεψη του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Κοδέλα στο Όσλο, όπου είχε προσκληθεί από την ευρεία συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων οι οποίες καταδίκασαν την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την πρωτοβουλία αυτή υποστήριξαν διεθνείς προσωπικότητες, όπως προηγούμενοι κάτοχοι του Νόμπελ Ειρήνης (Ντέσμοντ Τούτου, Μαϊρίντ Μαγκουάιρ, Αντόλφο Πέρες Εσκίβελ), καθώς και ευρύ φάσμα των νορβηγικών πολιτικών δυνάμεων, το ειρηνιστικό κίνημα, η ATTAC κ.ά.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου και σε δημόσια συγκέντρωση στο 'Οσλο την παραμονή της απονομής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε μεταξύ άλλων: «Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικά σε μια στιγμή που, πέραν της συμμετοχής της Ε.Ε. ή βασικών χωρών της σε πολέμους, λαμβάνει χώρα ένας ακήρυχτος πόλεμος ενάντια στους λαούς του Νότου, οδηγώντας σε πρωτοφανείς καταστάσεις οικονομικής διάλυσης και κοινωνικής ερήμωσης».
Στόχος της παρουσίας του ήταν η προβολή της πραγματικής κατάστασης στη χώρα μας και των ευθυνών που έχουν για την κοινωνική ανατίναξη των χωρών του Νότου αυτοί που θα παραλάβουν το βραβείο. Στόχος που επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς μια σειρά διεθνή ΜΜΕ αναφέρθηκαν στις διαμαρτυρίες του Όσλο, και ειδικότερα στη συμμετοχή του Δημήτρη Κοδέλα και την καταδίκη της αλαζονικής παρουσίας της κ. Μέρκελ, δηλαδή του αρχιτέκτονα της οικονομικής και κοινωνικής μας κατεδάφισης, και άλλων επικεφαλής κρατών μελών.
Επιπλέον, η συμμετοχή του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Κοδέλα αποσκοπούσε να ενισχύσει τις διαρκείς προσπάθειες για διαμόρφωση και περαιτέρω σύσφιξη δεσμών φιλίας με ευρύ φάσμα πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε να σταθούν αλληλέγγυες στην προσπάθεια της Ελλάδας και του λαού μας να απαλλαγεί από τις πολιτικές διαρκούς λιτότητας, αποικιοποίησης και καταρράκωσης της δημοκρατίας.

Ακολουθούν, ενδεικτικά, δύο σύνδεσμοι από αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ:

The New York Times
Associated Press

2011_11_01_protektorato_1

Υπό τον τίτλο "Πώς μπορούμε να φτάσουμε σε ένα ξέφωτο μετά την τρόικα", πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 26/11, στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολις, στο Γκάζι, πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ).

Οι προϋποθέσεις, οι συμμαχίες, οι πιθανοί δρόμοι, οι δυσκολίες, αλλά και η αντίληψη με βάση την οποία χρειάζεται να βαδίσει η Αριστερά σε μια κατεύθυνση διεξόδου και μετάβασης της χώρας σε ένα άλλο τοπίο, ήταν μερικά από τα ζητήματα με τα οποία καταπιάστηκαν οι βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης: ο Λαοκράτης Βάσσης, ο Γιάννης Δραγασάκης, η Νάντια Βαλαβάνη και ο Ρούντι Ρινάλντι. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις τοποθετήσεις των βασικών ομιλητών όπως δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς ως μια συμβολή στην μεγάλη συζήτηση που οφείλει να ανοίξει στην Αριστερά και στην κοινωνία.

 

Ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη

Βρισκόμαστε στον πρόλογο ενός νέου κύκλου ανατροπών και ρήξεων

Ομιλία της Νάντιας Βαλαβάνη

Ακύρωση της καταστροφικής πορείας και στροφή στην ανασυγκρότηση

Ομιλία του Ρούντι Ρινάλντι

Η ανάγκη για ένα δυναμικό Πολιτικό Ρεύμα Αριστερής Διεξόδου της χώρας

Ομιλία του Λαοκράτη Βάσση

Από τον δημοκρατικό πατριωτισμό του Ρήγα σε μια νέα εθνική αφήγηση

2011_11_01_protektorato_1

 Την Δευτέρα 26/11, στις 7 μ.μ., η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση με θέμα: "Πως μπορούμε να φτάσουμε σε ένα ξέφωτο μετά την τρόικα". Θα μιλήσουν η Νάντια Βαλαβάνη, ο Λαοκράτης Βάσσης, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ρούντι Ρινάλντι. Επίσης στην συζήτηση θα παρέμβουν ο Δημήτρης Αρβανίτης (γραφίστας), ο Χρήστος Καπάταης (περιφερειακός σύμβουλος Αττικής), η Νίνα Κασιμάτη (κίνηση Νέος Αγωνιστής), ο Σωκράτης Μαντζουράνης (ΚΕΔΑ), ο Βασίλης Ξυδιάς (εκπαιδευτικός-θεολόγος, Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή), ο Δημήτρης Σεβαστάκης (ζωγράφος, καθηγητής ΕΜΠ), η Κατερίνα Τζελά (εργαζόμενη στη ΦΑΓΕ) και η Χρυσούλα Ψιμούλη (Kίνηση Αλληλεγγύης Κατοίκων & Εργαζομένων Δήμου Φυλής).

Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ., Tεχνόπολις – Γκάζι, Αμφιθέατρο 984, Πειραιώς 100 & Περσεφόνης, σταθμός Μετρό: Κεραμεικός.

 

 

altΤην Τρίτη 1 Μάη, στις 20:00.

Η ΚΟΕ Κορινθίας σας καλεί σε συζήτηση με θέμα : "Όχι στην νέα Κατοχή - Η θέση της ΚΟΕ για τις εκλογές". Ανοίγουν την συζήτηση ο Βλάσης Οικονόμου και ο Χρίστος Καραμάνος.

Την Τρίτη 1 Μάη, στις 20:00, στο πολιτιστικό κέντρο Κιάτου (Κλεισθένους 57).

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας διοργάνωσε εκδήλωση στην Πάτρα με θέμα: «Ξεσηκωμός: Η ανάγκη οργάνωσης του λαού και η διέξοδος για τη χώρα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Απρίλη 2012. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο Γιώργος Τσίπρας.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης από την Μαρία Μηλιτσοπούλου:

Πατήστε περισσότερα για όλα τα βίντεο από την εκδήλωση.

Περισσότερα...

altΤην Τετάρτη 4 Απριλίου, στις 19:30

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας πραγματοποιεί εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη με τίτλο: «Όχι στη νέα κατοχή – Εμπρός για τη Μεταπολίτευση του Λαού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4/4, με ομιλητή τον Ρούντι Ρινάλντι. Στις 19:30, στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51).

Περισσότερα Άρθρα...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

αναζήτηση

Πανελλαδικό Σώμα 2017

Πανελλαδικό Σώμα 2017

εφημερίδα

Βρείτε μας στα Social Media

  • Facebook Page: 23080895907
  • Twitter: KOEgr
  • YouTube: koe2003

εκδόσεις